Yrittäjän päivä, Fabulous Finland Oy

Tänään on yrittäjän päivä ja pääsimme tutustumaan yrittäjyyteen ja näkemään mitä yrittäjän päivään kuuluu. Olin seuraamassa siskoni Iida-Elina Pekkarisen päivää.

(http://www.ripsibar.fi/)

Iida omistaa Fabulous Finland Oy:n kahden kaverinsa kanssa, ja heillä on RipsiBar nimiset kauneushoitolat Tampereella ja Jyväskylässä. Lisäksi on myös kosmetiikan verkkokauppa Wonda. Nykyinen yritys on perustettu vuonna 2015, mutta liiketoiminta on ollut olemassa jo aiemmin. RipsiBarilla päätuotteena on ripsienpidennykset, joiden lisäksi on ripsien ja kulmien kestovärjäystä, ripsien kestotaivutusta, kulmien 3D-kestopigmentointia, meikkausta ja Tampereella myös suihkurusketusta.

(http://www.ripsibar.fi/)

Iida valmistui Kinnulan lukiosta vuonna 2010. Tämän jälkeen hän lähti opiskelemaan Jyväskylän ammattiopistoon, josta valmistui kosmetologiksi vuonna 2012. Kosmetologiopintojen jälkeen Iida lähti vielä opiskelemaan Tiimiakatemialle ja valmistui sieltä yrittäjyyden tradenomiksi vuonna 2015.
Työkokemusta Iidalla on kaupan kassalta useampia vuosia ja nyt viisi viimeisintä vuotta hän on ollut yrittäjänä.


Yrittäjyyden Iida aloitti vuonna 2012 osana yrittäjyysopintoja, jotka suoritettiin pääosin yritystoimintaa pyörittämällä. Iida sai tietoa yrittäjyydestä Tiimiakatemialta, tilitoimistosta, erilaisista koulutuksista ja amiksestakin jonkin verran. Jamk Yrityshautomo ja Tiimiakatemian valmentajat olivat apuna yrityksen perustamisessa ja vauhtiin pääsemisessä.


Iida pitää ammattitaitoa yllä käymällä kauneusalan koulutuksissa sekä markkinointiin ja yrittäjyyteen liittyvissä koulutuksissa. Lisäksi kirjojen lukeminen, ajatusten vaihtaminen muiden yrittäjien kanssa ja uusien tietojen etsiminen auttaa pitämään ammattitaitoa yllä.


Pyysin Iidaa luettelemaan hyviä ja huonoja puolia yrittäjyydestä. Hyviä puolia oli esimeriksi se, että voi itse vaikuttaa omaan työnkuvaan, voi työllistää muita, saa vastuuta ja vapautta sekä voi itse päättää työajat. Vastuu ja vapaus sekä itse päätetyt työajat voivat kuulemma olla myös huonoja puolia. Niiden lisäksi huonoja puolia oli stressi, paineet ja rahallinen vastuu se, ettei tulot ole aina varmat.

Miinuspuolista huolimatta Iida suosittelee yrittäjyyttä. Yrittäjyys pitää ottaa tosissaan, mutta ei liian vakavissaan. Pitää osata pitää myös lomaa ja hinnoitella itsensä niin, että saa elannon. Yrittäjä tarvitsee sopivasti hulluutta ja heittäytymisykyä, kykyä pyytää apua sekä ottaa sitä vastaan, sinnikkyyttä, uutteruutta, positiivisuutta, sosiaalisuutta ja halua oppia uutta.

Kiitos Iidalle, että sain olla seuraamassa päivääsi!


http://www.ripsibar.fi/
https://wonda.fi/

Instagram:
@ripsibar
@wonda.fi
@fabulousfinlandoy
@browsbyiidaelina

Kommentit

Eniten luetut: