INCI

Mikä INCI?

INCI on pakkauksen kyljestä tai erillisestä esitteestä löytyvä ainesosluettelo. Se on lyhenne sanoista International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. INCI on Euroopassa yhteisesti sovittu kosmeettisten ainesosien nimistö ja se on pakollinen Euroopan Unioin alueella. Ainesosilla on INCI-nimet, jotka ovat yhtenäisiä riippumatta siitä, missä tuotteessa tai minkä valmistajan tuotteessa ne esiintyvät.

INCI-lista kertoo mitä kemiallisia aineita tuotteessa on. Ensimmäisenä ilmoitetaan aine jota on tuotteessa määrältään eniten, ja viimeisenä aine jota on vähiten. Tuotteen vaikuttavat ja kosmeettisen käsittelyn kannalta merkityksellisimmän aineet löytyvät todennäköisesti luettelon alusta. Ainesosaluettelo ei kuitenkaan kerro eri ainesosien merkitystä ja tehtävää tuotteessa.

Mitä hyötyä?

Ainesosaluettelon avulla allerginen käyttäjä voi tunnistaa itselleen sopimattomat tuotteet. Myös valvontaviranomaiset voivat seurata tuotteiden sisältöjä ja puuttua tarvittaessa mahdollisiin määräysten vastaisiin aineisiin. INCI auttaa kuluttajia vertailemaan tuotteiden eroja ja samankaltaisuuksia ja näin tekemään hyviä ostopäätöksiä. Parturi-kampaajan on tunnettava tuotteet joita palvelun tuottamisessa käyttää jotta voi kertoa asiakkaille tuotteista ja suositella niitä.


Osoitteesta www.incihaku.fi löytyy ainesosien suomennokset ja merkitykset.


Lähteet: muistiinpanot, http://www.incihaku.fi/artikkeli/4/mika-ihmeen-inci

Kommentit

Eniten luetut: