Kulmien ja ripsien värjäys

(https://skytukku.fi/index.php?route=product/category&path=223_415)

Opettelimme tänään kulmien ja ripsien värjäystä ja pääsimme taas pareittain kokeilemaan niitä toisillemme. Itse en vielä pässyt värjäämään ripsiä koska parillani oli ripsienpidennykset. Kulmat kuitenkin värjäsin. Kerron nyt värjäyksestä vaihe vaiheelta.

1.
1. Valmistellaan työpiste ja etsitään tarvittavat tavarat, sekoituskuppi ja -tikku, hapete, vaseliini, vanulappuja, suojalaput silmien alle sekä sivellin. Valitaan asiakkaalle sopivat värit, tarvittaessa värejä voi sekoitella että saadaan sopiva sävy.

2.
 2. Aloitetaan ripsistä. Laitetaan lappujen toiselle puolelle vaseliinia ja asetetaan ne mahdollisimman lähelle alaripsiä, kuitenkin niin että ne eivät hankaa tai paina silmiä.

3.
3. Levitetään väriaine kaikkialle ripsiin. Väriä saa olla reilusti, niin että kaikki ripset peittyy. Etenkin luonnostaan vaaleiden ripsien kanssa pitää olla tarkkana että väriä on hyvin myös aivan ripsien tyvessä. Jätetään väri vaikuttamaan ripsiin ja siirrytään kulmien värjäämiseen.

4.
4. Aluksi voi halutessaan "rajata" kulmat vaseliinilla niin yli mennyt väri on helppo putsata pois. Väri levitetään kulmakarvoihin kasvusuunnan mukaisesti ja haluttuun muotoon. Ihan kaikkia hajakarvoja ei tarvitse värjätä koska ne voi värjäyksen jälkeen nyppiä pois. Kun kummassakin kulmassa on väri, voi ensimäisenä laitetun pyyhkiä jo pois, ja sen jälkeen toisen. Vaikutusaikaa voi pidentää sen mukaan mitä tummemman lopputuoksen haluaa.

5. Kulmien putsaamisen jälkeen ripset putsataan ensin toisesta silmästä ja sitten vasta toisesta. Väri täytyy poistaa huolellisesti ettei sitä joudu silmiin.

6. Lopuksi voi vielä muotoilla ja siistiä kulmakarvat.

Ja nän saatiin kulmat ja ripset kuntoon! Lopuksi vielä ennen ja jälkeen kuvat tänään värjäämistäni kulmista. Mielestäni onnistuin siinä näin ensikertalaiseksi aika hyvin.


Kommentit

Eniten luetut: