Tyyli

Kun asiakkaalle tekee kampausta, on tärkeää huomioida asiakkaan tyyli. Kampauksen ja asun pitää olla yhteensopivat ja tilaisuuteen sopivat.
Tyylejä on esimerkiksi luonnollinen-, klassinen-, dramaattinen- ja romanttinen tyyli.

Luonnollinen tyyli: yksinkertaista, rentoa, käytännöllistä ja tarkoituksenmukaista. Materiaalit miellyttävän tuntuisia päällä. Värit ovat maltillisia ja luonnonläheisiä. Linjat ja leikkaukset ovat melko selkeitä ja yksinkertaisia. Asusteita on minimaalisesti ja ne ovat rentoja ja luonnollisia, koruissa ei ole kimallusta ja säihkettä. Hiukset ovat käytännölliset ja joskus jopa hutaistun näköiset.


x

Klassinen tyyli: klassinen tyyppi arvostaa enemmän laatua kuin määrää. Muoti ei ole ensisijainen määräävä tekijä, vaan ajattomuus ja tyylikkyys ovat tärkeitä. Materiaalit ovat laadukkaita, usein luonnonmateriaaleja. Värit sulautuvat toisiinsa. Vaatteiden istuvuus on tärkeää. Laadukkaat asusteet ovat tärkeä osa pukeutumista. Hiustyylit ovat ajattomia ja siistejä, shokkivärejä ei käytetä, eikä viimeisimpiä hiustrendejä. Pinnat kampauksissa ovat joko sileitä tai huolitellun rosoisia.

x


Dramaattinen tyyli: Dramaattinen ei halua jäädä seinäruusuksi vaan kohauttaa mielellään vaate ja asustevalinnoillaan. Vaatekaapissa ei ole tiettyä tyyliä tai asukokonaisuuksia vaan kaapista löytyy paljon yksittäisiä näyttäviä vaatekappaleita. Värit ovat voimakkaita ja rohkeita. Vaatteissa on myös huomiota herättäviä mittasuhteita, joten kokonaisuus voi olla epäsymmetrinen, kulmikkaita linjoja, näyttäviä kuvioita ja yksityiskohtia. Asusteet ovat myös näyttäviä ja isohkoja, joissa on usein kiinnostavia yksityiskohtia. Kengissäkin ulkonäkö voi voittaa mukavuuden.


x


Romanttinen tyyli: romanttisesti pukeutuva ammentaa usein ideoita pukeutumiseensa menneiltä vuosikymmeniltä. Naisellisuus, tyttömäisyys ja kauneus korostuvat. Hameet ja mekot kuuluvat arkikäyttöönkin. Materiaalit ovat pehmeitä ja kaniisti laskeutuvia, värit pehmeitä ja herkkiä pastellin sävyjä. Pitsit , röyhelöt, poimutukset ja rusetit, sekä avarat pääntiet ja kukkakuosit kuuluvat tyyliin. Tarkkaan harkituilla asusteilla viimeistellään asukokonaisuus. Koruissa on paljon yksityiskohtia, kultaa, hopeaa ja helmiä. Hiustyyliin kuuluu rennot kiharat, nutturat ja erilaiset hiuskoristeet.

x

Itse edustan ehkä ainakin osittain luonnollista tyyliä. Tykkään siitä että vaatteet ovat mahdollisimman mukavat ja rennot. En tykkää käyttää kovin värikkäitä vaatteita vaan tummemmat värit, kuten musta, piininpunainen ja tummansininen ovat enemmän mieleeni. Tykkään esimerkiksi tennareista, villapaidoista ja farkuista.

x

Osoitteessa https://anna.fi/lifestyle/muoti/muotihoroskooppi-katso-millainen-tyyli-sopii-sinulle löytyy muotihoroskooppi joka kertoo millaista tyyliä eri horoskoopit edustaa.

"Jousimies vaihtaa tyyliä kuin kameleontti. Yhtenä hetkenä innostut neonväreistä ja katumuodista, toisena punaisesta kotelomekosta. Rakastat etnisiä kuoseja, pinkkiä ja muita kirkkaita värejä. Tyylisi on enemmänkin boheemi kuin viimeisen päälle sliipattu.
Syysmuoti on sinulle usein turhauttavaa, koska lämpimät värit loistavat poissaolollaan. Pidennä kesävaatteiden käyttöikää yhdistämällä värikkäitä toppeja ja mekkoja neuletakkeihin ja paksuihin sukkahousuihin. Tummakin asu muuttuu riemukkaaksi runsailla asusteilla."

Omalla kohdallani muotihoroskoopissa ei oikein mikään osunut kohdalleen.

Kommentit

Eniten luetut: