Oppimispäiväkirja

Meillä oli 18.-22.12.2017 toinen työssäoppiminen jonka tein samassa paikassa kuin aikaisemminkin, Ykköset Hiussalongissa. Saimme tehtäväksi pitää oppimispäiväkirjaa kuluneesta viikosta.

Maanantai 18.12.

Pääsin heti ensimmäisenä päivänä tekemään värjäyksen ja leikkauksen lyhysiin hiuksiin. Asiakas oli käynyt Ykkösillä ennenkin joten väri oli jo valmiiksi tiedossa. Leikkauksen suhteen toiveena oli vain että hiukset olisivat mahdollisimman helpot, kun ei itse niitä kovinkaan paljoa koskaan laita. Mielestäni väri ja leikkaus onnistuivat hyvin.
Loppupäivästä kun ei ollut asiakkaita harjoittelin kampausten tekemistä. Alla muutama kuva niistä.



Tiistai 19.12.

Toisena päivänä pääsin värjäämään ja leikkaamaan tuttuni hiukset. Toiveena oli saada hieman kellertävästä latvasta viileämmän sävyinen. Tyvessä oli oma väri jota emme värjänneet. Lisäksi leikkasimme latvasta reilusti mittaa pois. En muistanut ottaa kuvaa ennen leikkausta mutta ennen ja jälkeen värjäystä otetut kuvat löytyvät alta. Kuvasta eroa ei juurikaan huomaa mutta luonnossa ero oli huomattavampi ja asiakas oli erittäin tyytyväinen.


Lisäksi sain ovelta asiakkaan joka halusi tasoituksen sekä otsahiusten leikkauksen.

Keskiviikko 20.12.

Kolmantena työssäoppimispäivänä pääsin tekemään kaksi miesten hiustenleikkausta. Kummatkin onnistui ihan hyvin. Tekemiseen pitäisi vaan saada vielä lisää nopeutta.

Torstai 21.12.

Neljäntenä päivänä pääsin leikkaamaan jenkkisiilin. Vähän se jännitti aluksi kun asiakas kertoi sen haluavansa kun en ollut sellaista koskaan leikannut, mutta Maijan ohjeistuksella siitä tuli hyvä ja mikä tärkeintä, asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen. Oli kiva päästä leikkaamaan ja opettelemaan vähän erilainen malli. Kuvia en harmi kyllä tajunnut ottaa.
Lisäksi leikkasin kolme miesten hiustenleikkausta. Kaikki olivat erilaisia ja kaikissa oli omat haasteensa mutta onnistuin niissä mielestäni ihan hyvin.

Perjantai 22.12.

Viimeisenä päivänä minulla ei enää ollut asiakkaita. Harjoittelin kuitenkin harjoituspäälle erilaisia lettejä.



Työssäoppiminen oli jälleen kiva ja erittäin opettavainen kokemus. Huomasin että ei pidä liikaa jännittää ja miettiä että osaankohan ja uskallankohan alkaa leikkaamaan, kun siihen voi kuitenkin pyytää joltain apua jos ei ole itse ihan varma mitä tekee. :)

Kommentit

Eniten luetut: